Sjovt spil der ikke ligner andre

Brætspil kan nogle gange komme til at ligne hinanden lidt, derfor kommer her et brætspil, som langt fra ligner de brætspil der ellers kan findes på markedet.

Colt Express

Colt express er en af de få brætspil der har lykkedes med at lave noget andre ikke har kunne. Spillet er uforudsigeligt hele vejen igennem og man aner derfor ikke om man har vundet eller ej, indtil at scenariet er gennemspillet. Et spil tager typisk ikke så lang tid, men kan stadig spilles i timevis, da man ofte har en tendens til ikke at kunne stoppe, når man først er begyndt. Spillet går ud på at man skal via togvogne samle point ind, hvilket kan gøres på forskellige måder. Antallet af togvogne afhænger af hvor mange personer man spiller med. Anbefalingen herfra er at man er 3-4 spillere, således at man kan nå igennem flere spil.

Spillet kan være lidt kompliceret at komme igang med, da reglerne kan være lidt omfattende, især til folk der ikke normalt er vant til at spille brætspil.

Spillet går i alt sin enkelthed ud på, at kunne regne ud hvor på toget sin modstander er. Nogle gange ved man godt hvor sin modstander er, men så snart at der bliver kørt igennem tuneller, har man ingen chance for at vide hvor sin modstander er på toget. Dette kan både resultere i at man prøver at skyde eller slå på en modstander der ikke er der hvor man regnede med at personen ville være.

I Colt Express kan der vælges forskellige karakterer, som hver især har deres fordele og ulemper. Dette gør at spillet har en god dynamik.